Julenyhedsbrev J.F. Willumsens Museum Konkurrence Nye Udstillinger
Willumsen vender tilbage, nye udstillinger, nyt look – og en konkurrence. Læs med her, og få meget mere at vide. Vi glæder os til at dele 2019 med jer! Vil du modtage nyhedsbrevet direkte i din inbox? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her>>

Kære ven af J.F. Willumsens Museum

Julen – og dermed årets afslutning – nærmer sig, og vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for mange gode oplevelser med jer i 2018. Og kort fortælle om nogle af de nyheder, vi glæder os til at dele med jer i 2019.

Nye udstillinger

Først og fremmest får vi i januar 2019 Willumsens værker tilbage, efter de i et halvt år har været udlånt til Arkens meget populære udstilling Farver&Striber. Fra 26. januar byder vi indenfor i udstillingen “Fra klassisk til queer.” Udstillingen handler om Willumsens arbejde med den kvindelige model, og hvordan hans udtryk og stil ændrer sig over tid. Ofte fremstår kvinden i Willumsens billeder som en kraftfuld og frigørende skikkelse, der bevæger sig i grænselandet mellem feminine og maskuline egenskaber. Værker af blandt andet Ugo Rondinone, Lea Guldditte Hestelund og Lærke Posselt inddrages i udstillingen for at perspektivere og aktualisere temaet i Willumsens værk.
Samme dag åbner vi også for vores nye samlingsudstilling, “Willumsens Verden”. Her får publikum mulighed for at fordybe sig i en udstilling, der til alle tider præsenterer et udsnit af J.F. Willumsens hovedværker, samt andre relevante nedslag i hans samlede værk og private kunstsamling, “Gamle samling.”

I forbindelse med ophængningen af de nye udstillinger, holder museet lukket fra 1. januar til og med d. 25. januar 2019.

Aftenåbent

Fra 1. februar holder vi som noget nyt åbent til klokken 20.00 den første onsdag i hver måned.. På disse onsdage vil publikum altid kunne møde enten museets direktør eller inspektører til en dialog om udvalgte emner i udstillingen og museets samling. Vi kalder det ”Samtaler om kunsten”, og det starter klokken 18.30.
Udstillingerne kan du læse mere om HER>>

Julen på J.F. Willumsens Museum

I år inviterer vi for første gang publikum indenfor til en stor portion julehygge, når vi den 9. december fra 11 – 15 tænder lysene i juletræet. På dagen vil der være forskellige aktiviteter for både børn og voksne, og salg af juleknas og varme drikke. Mens æbleskiverne og de varme drikke nydes, kan du sammen med venner eller familie klippe engle fra Willumsens værker og hjælpe med at pynte vores juletræ.
I butikken er der mulighed for at finde en farvestærk julegave, eller at glæde dig selv eller en du holder af med et sæsonkort til J.F. Willumsens Museum.

I løbet af julemåneden kan du deltage i konkurrencen om et sæsonkort til J.F. Willumsens Museum – gældende i hele 2019. Konkurrencen kommer til at foregå på Facebook og Instagram, og du kan deltage lige HER >>
Vores sidste åbningsdag op til jul bliver d. 22. december og mellem jul og nytår holder vi åbent fra 26. december til 30. december.

Museet i nye klæder

I slutningen af 2018 har vi skiftet  ovenlysvinduer i den gamle del af museet, og 2019 byder også på muligheden for at give bygningerne en tiltrængt opfriskning af malingen. Men det er ikke det eneste! I starten af det nye år, kan vi præsentere vores nye visuelle identitet – og vi glæder os. Der ligger et stort arbejde bag resultatet; at få den visuelle linje vi præsenterer ud ad til, til at matche de værdier, vi har på museet. Willumsen vender tilbage, J.F. Willumsens Museum vedbliver at være et rart, lyst og farverigt sted at komme – og udstillinger holder naturligvis samme høje niveau.

Nye værker til samlingen

Museet har i 2018 erhvervet hele tre kunstværker af Willumsen til samlingen, to malerier og en tegning.
Med støtte fra Ny Carlsbergfondet har museet erhvervet et ungdomsværk af J.F. Willumsen fra 1886. Titlen er ”Slagterbutik ved Nikolaj Tårn” og værket har været i Willumsens svigerfamilies eje siden 1889.
I sine erindringer skriver Willumsen om maleriet: Billedet ”Slagtebutik ved Nikolai Taarn” blev malt i ”maven” ved Nikolai Taarn, udtil Kirkestræde. Der saa jeg at der hver Dag kom en Kone og tiggede om ”bare saadant lille Stykke Kød”. Hun fik dog ikke hver Dag et Stykke, for Slagtersvenden var hoven paa det og ked af hendes stadige Rende ham paa Døren”. Det interessante ved Butikken laa naturligvis i alt det røde Kød som hængte i den og de flaaede Kalve og Lammehoveder der var lagt frem.

Derudover er et skønt studie af den franske model Magda fra 1929 og et forarbejde til ”Kongesønnens bryllup” fra slutningen af 1880’erne blevet en del af samlingen. Sidstnævnte kan måske være med til at give en bedre fornemmelse af, hvordan det oprindelige brudepar i ”Kongesønnens bryllup” så ud, inden Willumsen overmalede det.

Alle tre værker bliver udstillet i løbet af 2019

Café

I er mange, der har efterspurgt muligheden for at købe en let frokost i vores café, og 2019 bliver også året hvor vi endelig kan få den drøm til at gå i opfyldelse. Det har været en lang process, og vi har arbejdet benhårdt bag kulisserne – men nu ser det ud til at lykkes, og vi håber, I vil tage godt i mod.

Tilbage er blot at ønske en rigtig glædelig jul, 
og på gensyn i det nye år

Hilsen hele holdet på J.F. Willumsens Museum