udklip fra J.F. Willumsens samlemapper med inspirationsmateriale

Er du ung, og er du vild med kultur, du selv kan være med til at skabe?

Vi søger unge kulturudviklere til USKIK-event på J.F. Willumsens Museum. Måske er det dig?

Historien gentager sig måske, men kommer ikke altid tilbage i samme form og med helt samme betydning. Udstillingen ”Ekkorum”, der vises på J. F. Willumsens Museum frem til nytår 2018, tager udgangspunkt i kunstnersamlinger og hvordan det at indsamle også handler om at finde værdi i det måske værdiløse eller fravalgte.

”Historiens ekko” er et workshopforløb for dig, der er mellem 15-25 år. Med afsæt i udstillingen ”Ekkorum” tilbyder vi en kunstnerisk workshop, hvor du kan arbejde på tværs af billedkunst og musik og skabe nye kunstneriske udtryk og alternative historier, som formidles ved en åben performance på J. F. Willumsens Museum d. 22. september 2018.

HVEM ER MED?

Sammen med en billedkunstner og en musiker inviterer J. F. Willumsens Museum og Frederikssund Musikskole i alt 10 unge kulturudviklere til at producere en kunstnerisk performance i form af billede, lyd og måske ord, der skal præsenteres til et åbent event på museet lørdag d. 22. september.
Som medudvikler skal du sammen med andre unge arbejde på tværs af billedkunst og musik, men med fokus på det, der mest interessere dig for. Med afsæt i udstillingens værker, tematikker og historier skaber I sammen et alternativt kunstnerisk formidlingsevent henvendt til andre unge.

HVAD FÅR DU?

Som kulturudvikler får du mulighed for:
• At arbejde på tværs af musik og billedkunst og blive medskaber af noget helt nyt.
• At eksperimentere med kunstneriske og musiske tilgange til udstillingen og kunsten i tæt samarbejde med en kunstner, musiker og museets kunstværker.
• At formidle kunst og musik til andre unge ved en kunstnerisk event på museet.
• At udvide dine kompetencer inden for kunst, musik, formidling samt eventproduktion.

HVEM ER DU?

Du er mellem 15 og 25 år og interesserer dig for musik, billedkunst eller begge dele. Du behøver ikke at kunne spille på et instrument eller være vildt god til at tegne. Det vigtigste er, at du er nysgerrig, har idéer, kan lide at fortælle gode historier og har lyst til at skabe nye oplevelsesformer for og med andre unge.

HVORNÅR OG HVOR MØDES VI?

Vi mødes i alt 4 gange fordelt således:
INTRO-WORKSHOP: onsdag 29. August 2018 kl. 16-19. Gruppen af 10 unge kulturudviklere mødes på museet med billedkunstner og musiker. Introduktion til forløb og fælles udarbejdelse af tematik, udstilling og idéudvikling af rammerne for eventen. Inddeling i mindre arbejdsgrupper.

WORKSHOPS: lørdag og søndag d. 15.-16. September kl. 10-16. Grupperne mødes på museet og arbejder med udvikling af produktion og event.
EVENT: Historiens ekko – en performance på tværs af historien og medier. Lørdag d. 22. 9. 2018 kl. 12-15.00 på J. F. Willumsens Museum
SÅDAN BLIVER DU EN DEL AF ”HISTORIENS EKKO”: Hvis du har lyst til at blive en del af kulturudviklergruppen til ”Historiens ekko”, skal du skrive til Museumsinspektør Louise Bugge Jacobsen på Lbjac@frederikssund.dk. Du må gerne fortælle lidt om dig selv og hvorfor du har lyst til at deltage. Der er kun plads til 10 unge medudviklere i alt, derfor er det ikke garanteret, at der er plads til alle, der ansøger.