EKKORUM 2018-06-22T13:44:32+00:00

EKKORUM. Thorvaldsen, Willumsen, Jorn og deres samlinger

Hør Museumsinspektør Anne Gregersen fortælle om Willumsens Passion for at finde skjulte kunstskatte på datidens kunstauktioner i “Kulturen på P1” fra d. 30. april 2018.

EKKORUM. Thorvaldsen, Willumsen, Jorn og deres samlinger

10. juni – 31. december 2018

Udstillingen handler om kunstnersamlinger og undersøger tilblivelsen af kunsthistorie som den kommer til udtryk gennem Bertel Thorvaldsens, J.F. Willumsens og Asger Jorns private samlinger. Deres samlinger indeholder både såkaldte mesterværker såvel som genstande, der normalt anskues som værdiløse: Værker af glemte kunstnere, folkekunst, kopier og kuriositeter.

Kunstnersamlingerne repræsenterer alternative forestillinger om, hvilke kunstværker, der er væsentlige, samt byder på andre typer af billedsammenstillinger end dem, man normalt godtager i kunsthistorien. Kriterierne for at inkludere noget i kunstnersamlingerne har været mere personlige og associative end det er tilfældet med museumssamlinger, som skal retfærdiggøre deres indkøbspolitik og basere den på en anerkendt opfattelse af, hvad der udgør kunstnerisk og historisk værdi.

Udstillingen er kurateret af billedkunstner Christian Vind.

Udstillingen vises i hele museet

For en helt uundværlig økonomisk støtte til udstilling og forskningsantologien rettes en hjertelig tak til Ny Carlsbergfondet,  Augustinus Fonden,  15. Juni Fonden, KrogagerFonden, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Oda og Hans Svenningsens Fond, Ernst og Vibeke Husmans Fond, Beckett-Fonden, Arne V. Schleschs Fond og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat.

Derudover takkes også varmt vores samarbejdspartnere MTAB Fine Art Shipping, Country Manager, Jørgen Jul Jensen, og Niels Poulsen, Proventus Grafisk for støtte til værkskilte.

Kommende begivenheder

  1. Sommerferieværksted: Drager og modifikationer

    juli 3 @ 11:00 am - juli 6 @ 3:00 pm
  2. Kunst, tapas & vin

    juli 4 @ 6:00 pm - 8:00 pm
  3. Kunst, film & vin

    september 19 @ 7:00 pm - 9:00 pm