Aktuelle udstillinger 2018-05-16T12:52:45+00:00

Aktuelle udstillinger

Rejsebilleder fra Nord og Syd

26. februar – 21. maj

Gennem hele sit liv søger Willumsen inspiration til sin kunst i udlandet, og hans rejsebilleder vidner om en fascination af folkelivet på gader og offentlige pladser, det stærke, sydlandske lys og alpine landskaber.

Udstillingen følger i Willumsens rejsefodspor og tager publikum med til blandt andet Norge, Schweiz, Frankrig, Italien, Spanien og Tunesien.

I udstillingen kan publikum også opleve Dark Matters virtual reality-værk ”Qualia”, der danner ramme om en rejse ind i en virtuel version af Willumsens bjergmotiver.

Udstillingen vises i tilbygningen

At samle sig

3. marts – 21. maj

Vi samler ikke kun tankerne, men også os selv og hinanden gennem billeder, erfaringer, relationer og fortællinger hele livet igennem.

Hos Willumsen er indsamlingen på den ene side konkret i form af hans store kunstsamling og arkiv, men på den anden side også et spørgsmål om identitet, hvor hans følelsesmæssige tilstande ofte kommer til udtryk i form af forskellige lege med identiteter og selviscenesættelser.

”At samle sig” går bagom Willumsens mange selvfortællinger og tilbyder et mere nuanceret billede af den komplekse kunstner.

Hør hans kvinder og børn, venner og kollegaer udtale sig om kunstneren og oplev, hvordan blandt andet pressen og karikaturtegnerne fremstillede Willumsen.

På udstillingen vil der blive vist materiale fra museets arkiv, som aldrig tidligere har været udstillet.

Udstillingen vises i den gule bygning

Kommende begivenheder

  1. Familiesøndag

    juni 10 @ 11:00 am - 3:00 pm
  2. Offentlige omvisninger

    juni 17 @ 2:00 pm - 3:00 pm