PRESSEBILLEDER Fra Klassisk til Queer2018-12-20T12:34:38+00:00

Titel: Fra Klassisk til Queer

Dato: 25. januar til 9. juni. Fernisering. D. 25. januar kl. 17.00

Kunstnere: J.F. Willumsen. Lea Guldditte Hestelund, Lærke Posselt, Ester Fleckner, Ugo Rondinone.

Sted: J.F. Willumsens Museum, Jenriksvej 4, 3600 Frederikssund

LINK TIL FULD PRESSEMEDDELELSE>>

På J.F. Willumsens Museum åbner vi d. 25. januar kl. 17.00 udstillingen ”Fra Klassisk til Queer”.

FRA KLASSISK TIL QUEER inviterer publikum indenfor i den kunstneriske proces, hvor spørgsmål om flydende kønsidentitet, stædig normafvigelse og evig kunstnerisk søgen synes at være gennemgående, kreativ drivkraft. Udstillingen tager udgangspunkt i J. F. Willumsens Museums unikke samling af Willumsens skitser, udklipsmapper, forarbejder og færdige værker.

Hos Willumsen er kvinderne stærke og opfattes også i dag ofte som maskuline og konfronterende. ”Fra klassisk til queer” stiller spørgsmålstegn ved, hvad det egentligt vil sige, og hvorfor vi stadig i dag har et sådant behov for at dele verden op i sort og hvidt – mand og kvinde. Både Willumsen og de inviterede samtidskunstnere arbejder netop i et mere flydende felt, hvor kategorierne muterer sig og vi udfordres i vores faste forestilling om verden.

I udstillingen indgår udover værker fra J.F. Willumsens hånd også nutidige værker af Lea Guldditte Hestelund, Ester Fleckner, Lærke Posselt, Ugo Rondinone. Alle kunstnere arbejder i spændet mellem klassiske idealer og billedopbygninger – og noget mere flydende og afvigende, hvor queerbegrebet fremstår som en konstant vekselvirkning mellem det klassiske og opgøret med klassiske kategorier.

1. offentlig omvisning på museum gratis willumsens museum frederikssund

Offentlig omvisning

februar 3 @ 2:00 pm - 3:00 pm
  2. Samtaler om kunsten tapas frederikssund