Titel: Fra Klassisk til Queer

Dato: 25. januar til 9. juni. Fernisering. D. 25. januar kl. 17.00

Kunstnere: J.F. Willumsen. Lea Guldditte Hestelund, Lærke Posselt, Ester Fleckner, Per Kirkeby og Ugo Rondinone.

Sted: J.F. Willumsens Museum, Jenriksvej 4, 3600 Frederikssund

LINK TIL FULD PRESSEMEDDELELSE>>

På J.F. Willumsens Museum åbner vi d. 25. januar kl. 17.00 udstillingen ”Fra Klassisk til Queer”.

FRA KLASSISK TIL QUEER inviterer publikum indenfor i den kunstneriske proces, hvor spørgsmål om flydende kønsidentitet, stædig normafvigelse og evig kunstnerisk søgen synes at være gennemgående, kreativ drivkraft. Udstillingen tager udgangspunkt i J. F. Willumsens Museums unikke samling af Willumsens skitser, udklipsmapper, forarbejder og færdige værker.

Hos Willumsen er kvinderne stærke og opfattes også i dag ofte som maskuline og konfronterende. ”Fra klassisk til queer” stiller spørgsmålstegn ved, hvad det egentligt vil sige, og hvorfor vi stadig i dag har et sådant behov for at dele verden op i sort og hvidt – mand og kvinde. Både Willumsen og de inviterede samtidskunstnere arbejder netop i et mere flydende felt, hvor kategorierne muterer sig og vi udfordres i vores faste forestilling om verden.

I udstillingen indgår udover værker fra J.F. Willumsens hånd også nutidige værker af Lea Guldditte Hestelund, Ester Fleckner, Lærke Posselt, Ugo Rondinone. Alle kunstnere arbejder i spændet mellem klassiske idealer og billedopbygninger – og noget mere flydende og afvigende, hvor queerbegrebet fremstår som en konstant vekselvirkning mellem det klassiske og opgøret med klassiske kategorier.