Willumsen som arkitekt2018-03-21T08:40:15+00:00

Willumsen som arkitekt

Med en fortid som husbygningseksaminand fra Teknisk Skole var Willumsen også i stand til at arbejde som arkitekt. Til sig selv byggede han to villaer, og til Den frie Udstilling udførte han en udstillingsbygning.

Villa på Hellerupvej

Da han var vendt hjem fra Paris, byggede han i 1895 en villa på Hellerupvej med atelier og keramiske ovne. Villaen var udformet som et ordinært hus med saddeltag, og i træarbejdet havde Willumsen sat sit præg med dyr og figurer. Huset er i dag ændret til ukendelighed af Falcks Redningskorps.

Den frie Udstilling

I 1898 byggede Willumsen i Aborreparken en træbygning som udstillingshus for Den frie  Udstilling. Som et tempel med en Pegasus i gavlen var huset skabt i hvidmalet træ med hvide tagfliser oplivet med et mønster af blå fliser. På facaden havde han oprindeligt tænkt sig en dekoration med grønne kera-mikblade. Han udvidede senere bygningen, og i 1913 blev den flyttet til sin nuvæ-rende beliggenhed ved Østerport Station.

Villa på Strandagervej

I 1906-07 byggede Willumsen sin anden villa i Hellerup. Som en monumental skulptur er den opbygget med særprægede løsninger af døre og vinduer. Med et grønt tegltag og en rosa facade blev det et farvestrålende kunstværk, som fortalte, at her lå en kunstnervilla.

Kommende begivenheder

 1. offentlig omvisning på museum gratis willumsens museum frederikssund

  Offentlig omvisning

  februar 3 @ 2:00 pm - 3:00 pm
 2. Samtaler om kunsten tapas frederikssund

  Samtaler om kunsten

  februar 6 @ 6:30 pm - 8:00 pm
 3. J.F. Willumsens Villa Strandagervej 28 Ateliervilla
 4. Tegnehold for voksne undervisning kom og vær med frederikssund willumsens museum

  Åbne tegnehold

  februar 9 @ 1:00 pm - 3:00 pm
 5. familiesøndag aktiviteter for børn frederikssund j.f. willumsens museum

  Familiesøndage

  februar 10 @ 11:00 am - 3:00 pm