Hvordan spotter man en ægte Rembrandt?

Willumsen var ikke bleg for at tilskrive værkerne i hans private samling datidens allerstørste kunstnere. Flere af værkerne er tilskrevet f.eks. Rembrandt, men er der egentlig noget om snakken? På J.F. Willumsens Museum i Frederikssund er der igen mulighed for at komme i dybden med den aktuelle udstilling, når de populære bag-om-kunsten-arrangementer vender tilbage – første gang søndag d. 26. august fra kl. 11.00.

Se nærmere på Willumsens mange ”Rembrandter”

J.F. Willumsens private kunstsamling indeholder blandt andet en række malerier, som Willumsen selv mente var skabt af den verdensberømte hollandske kunstner, Rembrandt van Rijn. Eftertiden er af en lidt anden opfattelse, men denne dag vil bevaringschef på Statens Museum for Kunst og Rembrandtekspert Dr. Jørgen Wadum fortæller om den hollandske mesters teknik og om, hvordan man spotter en ægte Rembrandt, ligesom han tager Willumsens ”Rembrandter” under kærlig behandling, og fortæller om Willumsen kan have haft fat i den lange ende.

Kreative aktiviteter i værkstedet

På dagen er der mulighed for at høre mere om de modifikationer – overmalinger og restaureringer – som Willumsen ofte foretog på de værker, han indlemmede i sin samling. Museumsdirektør Lisbeth Lund vil fortælle om Willumsens forbindelse til El Greco, ligesom der fra kl. 11 – 15 vil være mulighed for at udfordre egne kunstneriske evner i det kreative værksted.

Program:

11-11.30: Willumsens overmalinger af kunstværker i ”Gamle Samling”.

J.F. Willumsen konserverede og overmalede mange af værkerne i sin samling. Nogle af disse restaureringer er udført med et så tydeligt “fingeraftryk”, at man umiddelbart genkender Willumsens stil i værkerne. Vi ser nærmere på denne praksis, og hvordan den kan forstås med både datidens og nutidens øjne.
Ved museumsinspektør og kurator Anne Gregersen.

12-12.30: Ikonerne i Willumsens private kunstsamling og forbindelsen til El Greco.

Willumsen erhvervede ca. 35 ikoner til sin private kunstsamling for at belyse den tradition, som den græsk-spanske maler El Greco var oplært i. I 1911 havde Willumsen nemlig købt et maleri, som han mente var et ungdomsværk af El Greco.
Ved museumsdirektør Lisbeth Lund.

13-13.30: Willumsens overmalinger af kunstværker i ”Gamle Samling”.
Ved museumsinspektør og kurator Anne Gregersen

14-15.30: Hvordan spotter man en ægte Rembrandt?

Bevaringschef på Statens Museum for Kunst og Rembrandt ekspert Dr. Jørgen Wadum fortæller om den hollandske mester Rembrandt van Rijns teknik og om, hvordan man spotter en ægte Rembrandt. Afslutningsvis ser Jørgen Wadum på malerier tilskrevet Rembrandt i Willumsens private kunstsamling.

11-15: Kreative aktiviteter for børnefamilier i værkstedet

2018-08-10T12:32:29+00:00