Kreative dage på Willumsens Museum

Kreative aktiviteter på Willumsens Museum i weekenden

Weekend for kreative børn og voksne: Har du en kreativ spire, der mangler næring, eller synes du blot det er sjovt at udtrykke dig kunstnerisk? I weekenden den 11. og 12. maj har du chancen for at give den fuld gas med forskellige kreative aktiviteter og spændende foredrag og fortællinger.

Tegnehold for voksne

På de åbne tegnehold kan du prøve kræfter med kunsten, når vi tegner med inspiration i Willumsens værker og tegneteknikker. Det foregår lørdag d. 11. maj fra kl. fra 13.-15. Tegneundervisningen foregår i udstillingssalene midt i kunsten, så Kom og vær med! Vi har blyanter og papir, og vores kunstformilder hjælper dig på vej.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd, og det er gratis at deltage på holdende, når entreen til museet er betalt.

Familiesøndag

Vores dygtige underviser sætter gang i det kreative værksted med forskellige aktiviteter for børn og deres voksne. Denne søndag er temaet “Farverige lerskulpturer”. Der er mulighed for at låne kunstkufferter, så I efterfølgende kan gå en tur i udstillingerne og hente inspiration til samtaler og sjove aktiviteter i kufferterne.

Det er gratis at deltage i det kreative værksted, når entreen til museet er betalt – og den er i øvrigt gratis for børn under 18.

Bag om kunsten

Den 12. maj fra 11-15 løber sæsonens sidste bag om kunsten-arrangement af stablen. Gå ikke glip af de tre foredrag og fortællinger, der alle på sin vis har rod i udstillingen “Fra klassisk til queer.” Husk: Det er gratis at deltage i foredrag og fortællinger i forbindelse med Bag om kunsten, når entreen til museet er betalt. Gratis med årskort.

Hør kuratoren fortælle

Kl. 11-12 får du mulighed for at komme helt tæt på arbejdet med udstillingen “Fra klassisk til queer.” Kurator og museumsinspektør Louise Bugge Jacobsen tager gæsterne med helt tæt på baggrunden for – og tankerne bag arbejdet med udstillingen. Hvad får man for eksempel øje på, når man tager fat i J. F. Willumsens arbejde med de kvindelige modeller?

Om kunstnerens arbejde

Klokken 12.30-13.30 vil Lærke Posselt – kunstneren bag fotoserien Q* Bending Gender, der er udstillet i “Fra klassisk til queer” – fortælle om sit arbejde med blandt andet nævnte værk.

Fra ung og uskyldig til forfulgt kendis

Kom med til Bag om kunsten på Willumsens museum. Om Fra klassisk til queer, Q* Bending Gender og Dagmar HansenKlokken 14-15 holder Bettina Sinnet sit foredrag “Farlige kurver: Fra kunstnerens model til politiforfulgt sangerinde.” Foredraget tager udgangspunkt i Dagmar Hansen (1871-1959), der i 1884 blev portrætteret – meget ung og barbrystet – af J.F. Willumsen. Kort tid efter optrådte den samme Dagmar på store scener i både Danmark og udlandet. Her tjente hun på grund af sine veldrejede former (mere end sin spinkle sangstemme) uhyrlige summer af penge og i gennem flere år blev hun forfulgt af højtstående beundrere, fjender, sladderjournalister og ordensmagten.

Bettina Sinnet Fornitz er mag. art. med speciale i dansk kunst og kulturliv omkring år 1900. Inden længe udgiver hun den biografiske roman “Farlige kurver” om Dagmar Hansens kulørte liv.