Efterår på J.F. Willumsens Museum

Kreativ Efterårsferie på J.F. Willumsens Museum

Kreativ efterårsferie. Er det noget for dig? Efterårsferien nærmer sig, og for dem, der giver sig i kast med en blæsende en af slagsen under de nordlige, danske himmelstrøg kan det måske være meget rart med en indendørsaktivitet at tage sig til, når først man er blevet blæst godt igennem. Og heldigvis, står oktober da også i kreativitetens tegn på J.F. Willumsens Museum.

Familiesøndag d. 14. oktober

Kom og vær med, når dygtige kulturformidlere sætter gang i det kreative værksted med aktiviteter for børn og deres voksne. I udstillingen ”EKKOMRUM” udstilles en række af Willumsens egne ikoner, som han samlede på igennem en årrække. Denne søndag er det derfor også ikonernes formsprog der danner inspirationen, og der kommer gang i både guld og glimmer. Ikonerne udarbejdes tredimensionelt på baggrunde af pap.

Efterårsferie på museet 16.-19. oktober

I efterårsferien inviterer  vi på J.F. Willumsens Museum børnefamilier til åbent kreativt værksted. I værkstedet kan børn og voksne gå på opdagelse i materialer og mønstre gennem frottage-teknikker og monotypi-tryk og skabe taktile montager med inspiration fra den aktuelle udstilling ”Ekkorum” og efterårslandskabet i museets park.

Hvad er frottage?

Lyder det fremmedartet? De fleste har nok prøvet kræfter med frottage på egen hånd, og helt uden at vide det. Når man for eksempel lægger en mønt under et stykke papir og tegner med et farvekridt ovenpå, så mønten langsomt kommer til syne, kalder man det frottage – eller ”gnidebilleder.” I efterårsferien kan interesserede gå på opdagelse i museets omgivelser for at finde materialer der egner sig særligt godt til smukke aftryk.

Aktiviteterne i efterårsferieværkstedet foregår i tidsrummet kl. 11-15 tirsdag til fredag i uge 42.Både på familiesøndagen og i efterårsferien er værkstedet bemandet af museets dygtige medarbejdere. Det er gratis at deltage, når entreen til museet er betalt – og den er i øvrigt gratis for børn under 18 år.