Kommende udstillinger2018-11-14T13:13:05+00:00
Willumsen og den kvindelige model – fra klassisk til queer

26. januar – 9. juni 2019

Kvindekroppen og kvinden som motiv er allestedsnærværende i Willumsens kunstneriske arbejde – fra klassisk studieobjekt over idealtyper til symbol på intime og personlige relationer. Kvinden er hos Willumsen ikke en fast defineret kategori, men muterer og forvandler sig konstant i kunstnerens streg: En kvindekrop bliver til barn, et bjerg bliver til kvinde, og musen træder ind som surrogat for kunstneren selv. Ofte fremstår kvinden i Willumsens værk som en kraftfuld og frigørende skikkelse, der bevæger sig i grænselandet mellem feminine og maskuline egenskaber.

Med udgangspunk i Willumsens arbejde med de kvindelige modeller inviterer udstillingen publikum indenfor i den kunstneriske proces, hvor spørgsmål om flydende kønsidentitet, stædig normafvigelse og evig kunstnerisk søgen synes at være de gennemgående, kreative drivkræfter. Udvalgte samtidskunstværker inddrages i udstillingen.

Udstillingen vises i den gule bygning

Den permanente – Willumsens Verden

26. januar 2019 –

Velkommen til ”Willumsens Verden” – en nyophængning af kunstnerens hovedværker. Maleri, skulptur, grafik og keramik vises i nye sammenhænge og konstellationer. Tråde trækkes til Willumsen fascination for både ældre kunst og massekulturens billedstrøm.

Udstillingen vises i tilbygningen

Willumsens små vaser
Dialogudstilling med billedhugger Jørgen Haugen Sørensen

19. juni – 30. december 2019

En af Danmarks helt store, nulevende billedhuggere, Jørgen Haugen Sørensen(1934), inviteres i udstillingen til at gå i dialog med Willumsens monumentalværk ”Det Store Relief” samt et udvalg af kunstnerens malerier, tegninger og raderinger. De almenmenneskelige betingelser – livet og døden, kærligheden og lidelsen er det bærende omdrejningspunkt i udstillingens værker. Haugen Sørensen vil producere nye skulpturer og relieffer til udstillingen, men også allerede eksisterende værker inddrages.

Udstillingen vises i den gule bygning

Kommende begivenheder

 1. offentlig omvisning på museum gratis willumsens museum frederikssund

  Offentlig omvisning

  februar 3 @ 2:00 pm - 3:00 pm
 2. Samtaler om kunsten tapas frederikssund

  Samtaler om kunsten

  februar 6 @ 6:30 pm - 8:00 pm
 3. J.F. Willumsens Villa Strandagervej 28 Ateliervilla
 4. Tegnehold for voksne undervisning kom og vær med frederikssund willumsens museum

  Åbne tegnehold

  februar 9 @ 1:00 pm - 3:00 pm
 5. familiesøndag aktiviteter for børn frederikssund j.f. willumsens museum

  Familiesøndage

  februar 10 @ 11:00 am - 3:00 pm