En gang i kvartalet inviterer museet til et behind the scenes-arrangement hvor publikum kan komme helt tæt på kunsten, se materiale fra museets arkiver, tale med de ansatte, en kunstner, en konservator, en vurderingsekspert m.m. Vi vil gerne styrke dialogen og det personlige møde. Første gang bliver søndag d. 14. januar 2018, og temaet for dagen er Vild med at samle. Publikum kan bl.a. høre kunstsamler Jens-Peter Brask fortælle om sin kunstsamling, der p.t. udstilles på museet, og museumsdirektør Lisbeth Lund fortælle om museets righoldige arkivmateriale med Willumsens brevkorrespondancer, notesbøger, dagbøger, udkast til erindringer, fotosamling m.m., som kunstneren testamenterede til museet som en del af sin samling. Museumsinspektør Anne Gregersen fremlægger konceptet og planerne for udstillingen ”Ekkorum. Thorvaldsen, Willumsen, Jorn og deres samlinger”, der handler om kunstnersamlinger og bl.a. præsenterer Willumsens private kunstsamling af ældre kunst.  Derudover vil der være croquis-tegning for de voksne (tilmelding her) og familieværksted for børnefamilierne. Willumsen – bag om kunsten løber fra kl. 11-15 og er gratis at deltage i, når entreen til museet er betalt.

PROGRAM

11-12.30: Croquis – tilmeld evt. via museets hjemmeside www.jfwillumsensmuseum.dk

Kl. 11-11.30, 12-12.30, 13-13.30: Museumsdirektør, Lisbeth Lund, fremviser materiale fra museet arkiv, bl.a. Willumsens notesbøger, udklipsmapper, fotografier m.m.

Kl. 11.30-12, 12.30-13, 13.30-14: Museumsinspektør, Anne Gregersen, fortæller om udviklingen af udstillingen ”Ekkorum. Thorvalsen, Willumsen, Jorn og deres samlinger”, der vises på museet fr 10. juni. Udstillingen handler om kunstnersamlinger.

Kl. 14-15: Omvisning i udstillingen ”The Brask Collection meets Willumsen” ved kunstsamler og kurator Jens-Peter Brask.

11-15: Familieværksted – graffiti workshop