Hvem var det 20. årh. danske keramikere? Sammen med Folkeuniversitetet Frederikssund udbyder J.F. Willumsens Museum dette foredrag om keramikkens giganter ved cand.mag. Susanne Bruhn, udstillingskurator på CLAY.

Dansk keramik fra det 20. århundrede har for længst vundet international bevågenhed og anerkendelse. Værker af Thorvald Bindesbøll og Axel Salto opnår høje priser på danske såvel som udenlandske auktioner, og deres keramik findes i nogle af de fineste museumssamlinger i verden.

Men hvad er det, der gør dansk keramik interessant? Og hvem var de markante skikkelser i dansk keramikhistorie fra 1888-1950?

J.F. Willumsen var maler, men da han i 1890’erne var i Paris kastede han sig i en kort periode over keramiske eksperimenter. Andre pionerer som Gertrud Vasegaard og Gutte Eriksen havde tidligt i livet leret mellem hænderne og besad stor faglig og håndværksmæssigt indsigt i keramikkens mange facetter.

1. Tegnehold for voksne undervisning kom og vær med frederikssund willumsens museum

Åbne tegnehold

maj 25 @ 1:00 - 15:00