En gang i kvartalet inviterer museet til et behind the scenes-arrangement, hvor publikum kan komme helt tæt på kunsten, se materiale fra museets arkiver, tale med de ansatte, en kunstner, en konservator, eller en vurderingsekspert.

Temaet for Bag-om-kunsten den 8. april er selviscenesættelse og selvfortælling. Udgangspunktet er museets aktuelle udstilling ”At samle sig”.

Udstillingen sætter fokus på det autofiktive element i Willumsens værker, går bagom hans mange selvfortællinger og tilbyder et mere nuanceret billede af den komplekse kunstner.

Arrangementet vil byde på oplæg af museets kunstfaglige medarbejdere om forskellige vinkler på Willumsens selviscenesættelse, og der vil være kreative aktiviteter for både børn og voksne, der omhandler temaet.

Som en stemme udefra er forfatter Tine Høeg inviteret til at give et anderledes og personligt perspektiv på dagens emne.

Tine Høegs roman ”Nye rejsende” er delvist baseret på selvbiografisk materiale, og i præsentationen af værket vil hun tale med publikum om, hvordan hun kombinerer det fiktive med det selvbiografiske i sin roman.

Program:

11-00-15-00: Kreativt værksted for børnefamilier – Collage-selvportrætter
11.00-12.30: Kreativt værksted for voksne – introduktion til at tegne selvportrætter ved underviser og kunstformidler Dina Rawat.
11.00-11.30: Inspirationen fra Willumsens private kunstsamling. Ved museumsinspektør Anne Gregersen
11.30-12.00: Willumsens selvfremstillinger mellem før, nu og fremtiden. Ved museumsinspektør Louise Bugge Jacobsen
12.00-12.30: Willumsens fotografiske selvportrætter. Ved museumsdirektør Lisbeth Lund
12.30-13.00: Inspirationen fra Willumsens private kunstsamling. Ved museumsinspektør Anne Gregersen
13.00-13.30: Willumsens selvfremstillinger mellem før, nu og fremtiden. Ved museumsinspektør Louise Bugge Jacobsen.
13.30-14.00: Willumsens fotografiske selvportrætter. Ved museumsdirektør Lisbeth Lund
14.00-15-00: Forfatter Tine Høeg. Interviewes af museumsinspektør Anne Gregersen.
Støttet af :