En gang i kvartalet inviterer museet til et bag-om-kunsten-arrangement, hvor publikum kan komme helt tæt på kunsten, se materiale fra museets arkiver og tale med forskellige eksperter. Mød for eksempel:

Dr. Jørgen Wadum, bevaringschef SMK: Om Rembrandt, hans teknik og Willumsens ’Rembrandter’?

Rasmus Kjærboe, museumsinspektør Ribe Kunstmuseum:
Om kunstnersamlinger i et historisk perspektiv.

Chris Fischer, seniorforsker og leder af forskningscenter for tegnekunst, SMK: Om de italienske tegninger i Gamle Samling.

Christian Vind, billedkunstner og kurator på ”EKKORUM”: Om udstillingskonceptet bag den aktuelle udstilling.

Lisbeth Lund, museumsdirektør J.F. Willumsens Museum: Om den store samling af ikoner i Gamle Samling og relationen til maleriet ”Hyrdernes tilbedelse” af El Greco.

Anne Gregersen, museumsinspektør og kurator J.F. Willumsens Museum: Om Jorn og Willumsens modifikationer.