En gang i kvartalet inviterer museet til et bag-om-kunsten-arrangement, hvor publikum kan komme helt tæt på kunsten, se materiale fra museets arkiver og tale med forskellige eksperter. Mød for eksempel:

Hvordan spotter man en ægte Rembrandt?

Søndag d. 26. august fra kl. 11 byder J.F. Willumsens Museum publikum indenfor til et ”kom-bag-om-kunsten” arrangement med udgangspunkt i den akutelle udstilling ”EKKORUM. Thorvaldsen, Willumsen, Jorn og deres samlinger”. Hør bl.a. bevaringschef på Statens Museum for Kunst og Rembrandt ekspert Dr. Jørgen Wadum fortælle om, hvordan man spotter en ægte Rembrandt. Det er gratis at deltage i arrangementet, når entreen til museet er betalt. Tilmelding ikke nødvendigt.

Program:

11-11.30: Willumsens overmalinger af kunstværker i ”Gamle Samling”.

J.F. Willumsen konserverede og overmalede mange af værkerne i sin samling. Nogle af disse restaureringer er udført med et så tydeligt “fingeraftryk”, at man umiddelbart genkender Willumsens stil i værkerne. Vi ser nærmere på denne praksis, og hvordan den kan forstås med både datidens og nutidens øjne.
Ved museumsinspektør og kurator Anne Gregersen.

12-12.30: Ikonerne i Willumsens private kunstsamling og forbindelsen til El Greco.

Willumsen erhvervede ca. 35 ikoner til sin private kunstsamling for at belyse den tradition, som den græsk-spanske maler El Greco var oplært i. I 1911 havde Willumsen nemlig købt et maleri, som han mente var et ungdomsværk af El Greco.
Ved museumsdirektør Lisbeth Lund.

13-13.30: Willumsens overmalinger af kunstværker i ”Gamle Samling”.
Ved museumsinspektør og kurator Anne Gregersen

14-15.30: Hvordan spotter man en ægte Rembrandt?

Bevaringschef på Statens Museum for Kunst og Rembrandt ekspert Dr. Jørgen Wadum fortæller om den hollandske mester Rembrandt van Rijns teknik og om, hvordan man spotter en ægte Rembrandt. Afslutningsvis ser Jørgen Wadum på malerier tilskrevet Rembrandt i Willumsens private kunstsamling.

11-15: Kreative aktiviteter for børnefamilier i værkstedet