Kom med til Bag om kunsten på Willumsens museum. Om Fra klassisk til queer, Q* Bending Gender og Dagmar Hansen

Bag om kunsten

Husk: Det er gratis at deltage i foredrag og fortællinger i forbindelse med Bag om kunsten, når entreen til museet er betalt. Gratis med årskort.

Den 12. maj fra 11-15 løber sæsonens sidste bag om kunsten-arrangement af stablen. Gå ikke glip af de tre foredrag og fortællinger, der alle på sin vis har rod i udstillingen “Fra klassisk til queer.”

Hør kuratoren fortælle

Kl. 11-12 får du mulighed for at komme helt tæt på arbejdet med udstillingen “Fra klassisk til queer.” Kurator og museumsinspektør Louise Bugge Jacobsen tager gæsterne med helt tæt på baggrunden for – og tankerne bag arbejdet med udstillingen. Hvad får man for eksempel øje på, når man tager fat i J. F. Willumsens arbejde med de kvindelige modeller?

Om kunstnerens arbejde

Klokken 12.30-13.30 vil Lærke Posselt – kunstneren bag fotoserien Q* Bending Gender, der er udstillet i “Fra klassisk til queer” – fortælle om sit arbejde med blandt andet nævnte værk.

Fra ung og uskyldig til forfulgt kendis

Klokken 14-15 holder Bettina Sinnet sit foredrag “Farlige kurver: Fra kunstnerens model til politiforfulgt sangerinde.” Foredraget tager udgangspunkt i Dagmar Hansen (1871-1959), der i 1884 blev portrætteret – meget ung og barbrystet – af J.F. Willumsen. Kort tid efter optrådte den samme Dagmar på store scener i både Danmark og udlandet. Her tjente hun på grund af sine veldrejede former (mere end sin spinkle sangstemme) uhyrlige summer af penge og i gennem flere år blev hun forfulgt af højtstående beundrere, fjender, sladderjournalister og ordensmagten.

Bettina Sinnet Fornitz er mag. art. med speciale i dansk kunst og kulturliv omkring år 1900. Inden længe udgiver hun den biografiske roman “Farlige kurver” om Dagmar Hansens kulørte liv.