logo
 English 
| Print |
 Søg:
 
 

Børnehaver, 0.-3. klasse

KUNSTENS MATERIALER

Målgruppe: Børnehavebørn, 0.-3. klasse                             
Varighed: 1 time
                                                                               
J.F. Willumsen beskæftigede sig med stort set alle de kunstmedier, han kunne komme i nærheden af: skulptur, keramik, og grafik. Primært var han dog maler. Gennem et udvalg af Willumsens værker kommer vi i omvisningen helt tæt på de forskellige kunstmedier. Vi taler om farver, former og fortællinger i Willumsens værker og vi undersøger, hvordan kunstneren har brugt materialerne og hvordan de adskiller sig fra hinanden. I løbet af omvisningen får eleverne mulighed for at mærke på forskellige kunstmaterialer, som marmor, ler, gips, pigmenter og lærred. Igennem forskellige øvelser, hvor vi arbejder med at beskrive billedernes indhold og genkende materialer, motivformer og kunstform/sprog og billedmedier (skulptur, maleri, tegning, fotografi, plakat, mv.). Omvisningen er dialogbaseret og inddrager øvelser undervejs.

 

WILLUMSENS PORTRÆTTER OG SELVPORTRÆTTER

Målgruppe: 0.-3. klasse

Varighed: 1 time / 2 ½ times værkstedsforløb


Med Willumsens portrætter og selvportrætter som omdrejningspunkt, går forløbet i dybden med hvad et portræt og et selvportræt kan fortælle os. Hvad skal det bruges til og hvad fortæller de tilvalg og fravalg, der ligger til grund for et portræt og selvportræt, os om personen på billedet? Begreber om billedkomposition, kropsprog og identitet præsenteres og diskuteres undervejs i forløbet ligesom der vil være forskellige praktiske øvelser der ligger op til selvrefleksion og perspektiveringer til elevernes egen verden. I værkstedsforløbet arbejder eleverne efterfølgende med produktion af deres egne portrætter.

Undervisningsmateriale

 

FARVERNES VERDEN
Målgruppe: 
0. – 3. klasse
Varighed: 1 time / 2½ times værkstedsforløb

J.F. Willumsen var gennem hele sit kunstneriske virke meget optaget af farver og deres indbyrdes påvirkninger. Selv udførte han et utal af farveprøver til sine værker, blandede sine egne farvepigmenter, og var meget bevidst om præcis hvilken effekt farverne skulle give. Willumsens malerier er ofte meget farvestærke og de er derfor oplagte at bruge som udgangspunkt for farveundersøgelser. Sammen med eleverne undersøger vi hvilke betydninger, udtryk og stemninger farverne giver, i samspil med værkernes motiver.
Omvisningen er dialogbaseret og inddrager mindre tegne- og skriveøvelser. Eleverne vil selv få lov til at prøve kræfter med små farveanalyser undervejs.
I værkstedsforløbet vil der være mere tid til elevernes egne arbejder. Omvisningen vil lægge op til selvstændigt gruppearbejde, og eleverne får mulighed for at arbejde mere i dybden med farveundersøgelser samt egen billedproduktion.
 

Eleverne kan også arbejde med farvelære- og kendskab på www.farvelab.dk.
Hjemmesiden henvender sig primært til mellemtrinnet og kombinerer billedkunst med natur/teknik.
www.farvelab.dk er et samarbejde mellem J.F. Willumsens Museum og Experimentarium.


 

 

Har du et bestemt ønske til en omvisning eller til et undervisningsforløb, du godt kunne tænke dig, kan du altid kontakte museets kunstfaglige personale for at aftale nærmere.  

 

 

 

Aktuelt

13.07.2017
Låneklapvogne til rådighed
12.05.2017
Udlånte værker tilbage på Will...
05.02.2017
Grafisk værksted i udstillinge...

ingen nyheder i denne liste

 
scat-vs-piss.com