logo
 English 
| Print |
 Søg:
 
 

J.F. Willumsens Museum for skoler


Undervisningsprofil

Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig, når det drejer sig om én kunstners produktion.

I kraft af de stærke farver, det intense udtryk, fortællingerne, den kunstneriske arbejdsproces, alsidighed i materialer og motiver, har Willumsens værker en umiddelbarhed, der fascinerer eleverne og kan relateres til deres erfaringsverden.

J.F. Willumsens Museum er et alternativt læringsrum, der giver mulighed for fordybelse i kunstens verden. Med særligt fokus på  kunstneriske og æstetiske læringsprocesser, ønsker vi at skærpe elevernes analytiske, følelsesmæssige og kropslige kompetencer og pirre deres nysgerrige og undrende tilgang til verden. Undervisningen er dialogbaseret og procesorienteret, og lægger op til aktiv deltagelse på både et fysisk og refleksivt plan, hvor eleverne aktivt er medskabere af skabe ny viden og erfaring. 

Omdrejningspunktet er museets udstillinger, men elevernes erfaringsverden er udgangspunktet for undervisningen, således at fortroligheden med værkerne og selve den kunstneriske praksis sker på deres præmisser.

Undervisningen på J. F. Willumsens Museum sigter mod at imødekomme flere af Folkeskolens Forenklede Fællesmål, med henblik på at gøre besøget yderst relevant samt give input og nye perspektiver til klassens øvrige arbejde på skolen og dermed en alternativ læringsressource til klasselokalet.

 

Undervisningsforløb

J.F. Willumsens Museum tilbyder forskellige tematiske forløb tilknyttet museets skiftende udstillinger for skoler og andre institutioner for børn og unge. Med afsæt i museets unikke samling eller de skiftende særudstillinger skaber museet undervisningstilbud, der gennem æstetiske og kunstneriske læreprocesser giver et indblik kunstens verden. 

Museet tilbyder både omvisninger af 1 times varighed og længerevarende workshops eller værkstedsforløb af 2 1/2 times varighed, der kan give mulighed for at omsætte dialog og teori til praktisk kunnen og kreativ udfoldelse.

Alle gruppebesøg skal aftales på forhånd med museet. Dette gælder både for bestilling af undervisningsforløb og for på besøg på egen hånd uden forløb.

Aktuelt

13.07.2017
Låneklapvogne til rådighed
12.05.2017
Udlånte værker tilbage på Will...
05.02.2017
Grafisk værksted i udstillinge...

ingen nyheder i denne liste

 
scat-vs-piss.com