Kommende udstillinger 2017-12-14T14:23:17+00:00

Kommende udstillinger

At samle sig

3. marts – 21. maj 2018

Vi samler ikke kun tankerne, men også os selv og hinanden gennem billeder, erfaringer, relationer og fortællinger hele livet igennem. Hos Willumsen er indsamlingen på den ene side konkret i form af hans store kunstsamling og arkiv, men på den anden side også et spørgsmål om identitet, hvor hans følelsesmæssige tilstande ofte kommer til udtryk i form af forskellige lege med identiteter og selviscenesættelser.

”At samle sig” går bagom Willumsens mange selvfortællinger og tilbyde et mere nuanceret billede af den komplekse kunstner. Hør hans kvinder og børn, venner og kollegaer udtale sig om kunstneren og oplev, hvordan bl.a. pressen og karikaturtegnerne fremstillede Willumsen. På udstillingen vil der blive vist materiale fra museets arkiv, som aldrig tidligere har været udstillet.

Udstillingen vises i den gule bygning

Rejsebilleder fra Nord og Syd

26. februar – 21. maj 2018

Gennem hele sit liv søger Willumsen inspiration til sin kunst i udlandet, og hans rejsebilleder vidner om en fascination af folkelivet på gader og offentlige pladser, det stærke, sydlandske lys og alpine landskaber. Udstillingen følger i Willumsens rejsefodspor og tager publikum med til bl.a. Norge, Schweiz, Frankrig, Italien, Spanien og Tunesien.  I udstillingen kan publikum også opleve Dark Matters virtual reality-værk ”Qualia”, der danner ramme om en rejse ind i en virtuel version af Willumsens bjergmotiver.

Udstillingen vises i tilbygningen

EKKORUM. Thorvaldsen, Willumsen, Jorn og deres samlinger

10. juni – 31. december 2018

Udstillingen handler om kunstnersamlinger og undersøger tilblivelsen af kunsthistorie som den kommer til udtryk gennem Bertel Thorvaldsens, J.F. Willumsens og Asger Jorns private samlinger. Deres samlinger indeholder både såkaldte mesterværker såvel som genstande, der normalt anskues som værdiløse: Værker af glemte kunstnere, folkekunst, kopier og kuriositeter.

Kunstnersamlingerne repræsenterer alternative forestillinger om, hvilke kunstværker, der er væsentlige, samt byder på andre typer af billedsammenstillinger end dem, man normalt godtager i kunsthistorien. Kriterierne for at inkludere noget i kunstnersamlingerne har været mere personlige og associative end det er tilfældet med museumssamlinger, som skal retfærdiggøre deres indkøbspolitik og basere den på en anerkendt opfattelse af, hvad der udgør kunstnerisk og historisk værdi.

Udstillingen er kurateret af billedkunstner Christian Vind.

Udstillingen vises i hele museet