logo
 English 
| Print |
 Søg:
 
 

Museets tilblivelse

J.F. Willumsens Museum, der drives af Frederikssund Kommune med støtte fra staten blev åbnet i 1957 i en bygning skabt til formålet af arkitekt Tyge Hvass.

Willumsen skænkede hele sin samling af egne værker, sin Gamle Samling og sit store arkiv med fotografier, bøger, breve, dagbøger, notater og optegnelser til museet.

J.F. Willumsen selv havde ingen nær tilknytning til Frederikssund, men hans fars familie stammede fra egnen. Willumsens farfar boede som barn på kroen "Bi-lidt", som var beliggende ikke langt fra museet.

Allerede i 1920'erne begyndte Willumsen at arbejde med planer om at etablere et museum i København, og i de næste årtier kæmpede han uden held for sine planer. I et gavebrev fra 1943 nævnes første gang tanken om at placere museet i Frederikssund. Og da Staten og Københavns Kommune ikke ønskede at opføre museet, blev det Frederikssund, som fik chancen.

Den 93-årige Willumsen var ikke tilstede ved indvielsen i april 1957. Han nåede aldrig at se museet, da han boede i Sydfrankrig og var for syg til at klare rejsen til Danmark.

 

Tilbygningen

I 2005 blev museet udvidet til næsten tredobbelt størrelse med en ny fløj, tegnet af professor, arkitekt MAA Theo Bjerg. Med den nye tilbygning rummer museet nu ni udstillingssale, et Juniormuseum, åbne magasiner, en selvbetjeningscafé samt andre forbedrede publikumsfaciliteter. 

Den nye tilbygningen, som med sit smukke udtryk danner en varieret ramme omkring kunstværkerne, giver mulighed for at udstille flere af J.F. Willumsens kunstværker, værker fra hans ”Gamle Samling” og eksempler fra hans hustruers kunstneriske produktion. Der vil desuden fremover kunne afholdes en række forskelligartede særudstillinger i museumsbygningen.

Den oprindelige fløj fra 1957, tegnet af arkitekt Tyge Hvass, er på ca. 700 m2, mens den nye fløj er på ca.1.300 m2. Byggeriet har kostet ca. 35 mio. kr., og finansieringen er tilvejebragt med midler fra 25 forskellige fonde, Staten og Frederikssund Kommune.

Aktuelt

13.07.2017
Låneklapvogne til rådighed
12.05.2017
Udlånte værker tilbage på Will...
05.02.2017
Grafisk værksted i udstillinge...

ingen nyheder i denne liste

 
scat-vs-piss.com