logo
 English 
| Print |
 Søg:
 
 
Bookmark and Share

J.F. Willumsen - samlingen

Frugtbarhed. 1890

J.F. Willumsen-samlingen omfatter værker udført i alle de forskellige medier, som J.F. Willumsen afprøvede og arbejdede med. Samlingen rummer malerier, skulpturer, keramik, grafik, tegninger, arkitektur og fotografier. Hovedparten af samlingen består dog af malerier og tegninger, som var Willumsens til stadighed foretrukne medie, og derfor også udgør den største andel af hans samlede produktion.

Aftensuppen. 1918

Samlingen spænder kronologisk fra nogle af Willumsens tidligste værker i perioden lige før og under hans studietid på Kunstakademiet i 1880erne, over 1890ernes optagethed af symbolismens forenkling til de mere ekspressive, farvestærke og større værker fra tiden efter århundredskiftet og videre til de specielle koloristiske og perspektivisk forkortede malerier, helt op til de sidste af Willumsens værker fra 1950erne, som nærmest er ironisk karikerende i deres udtryk.

Kunstmaleren og hans muse. 1946

Det omfattende materiale af store mængder skitser og forarbejder samt færdige værker gør samlingen velegnet til at vise Willumsens kunstneriske udvikling gennem hans lange karriere. Ligeledes er det muligt at vise Willumsens arbejdsproces inden for et enkelt værk.

Desuden kan samlingen belyse Willumsens forhold til forskellige temaer og motiver, han ofte behandler, som fx bevægelsesmotivet, bjergene og naturen, menneskefiguren, portrættet, livsanskuelse, opfattelse af kunstnerrollen samt iscenesættelser af både sig selv og andre.

Læs mere om et udvalg af J.F. Willumsens værker i menuen til venstre.

Søg værker af J.F. Willumsen i Kunstindeks Danmark

Aktuelt

13.07.2017
Låneklapvogne til rådighed
12.05.2017
Udlånte værker tilbage på Will...
05.02.2017
Grafisk værksted i udstillinge...

ingen nyheder i denne liste

 
scat-vs-piss.com