logo
 English 
| Print |
 Search:
 
 

Brevarkiv

I J.F. Willumsens arkiv findes et stort antal breve til og fra J.F. Willumsen. Der er ca 5.000 breve fordelt på ca 850 forskellige personer. Willumsen var stedse en flittig og omhyggelig brevskriver. Da han en stor del af sin tid rejste eller var bosat uden for Danmark, skrev han ofte til venner, kolleger, forretningsforbindelser og familie.

Arkivet indeholder de breve, som Willumsen har modtaget fra andre, nogle af hans egne breve samt et stort antal koncepter. Da Willumsen kun ændrede ubetydeligt ved renskriften, er der ofte tale om stort set komplette korrespondancer med både "afsendte" og modtagne breve.

Hovedparten af brevene er fra tiden efter århundredskiftet, fordi Willumsen ved opløsningen af sit ægteskab med Juliette Willumsen efterlod meget i hendes hjem. Hans korrespondance fra denne tid findes på Det Kongelige Bibliotek. Derudover er der Willumsenkorrespondancer på Statens Museum for Kunst, Kunstindustrimuseet, Den Hirschsprungske Samling, i Rigsarkivet og Victor Petersens Willumsen Samling.

I al slags arbejde var Willumsen uhyre omhyggelig, hvilket også kan aflæses af hans breve. Han endevender problemerne og skriver gerne breve til den samme flere dage i træk, når han ønskede at kommentere sagen yderligere. Gennem de mange svarbreve belyses de vilkår og de omstændigheder, der var rammen om hans virke.

Aktuelt

13.07.2017
Låneklapvogne til rådighed
12.05.2017
Udlånte værker tilbage på Will...
05.02.2017
Grafisk værksted i udstillinge...

ingen nyheder i denne liste

 
scat-vs-piss.com