logo
 English 
| Print |
 Søg:
 
 
J.F. Willumsen: "Michelle Bourret vander Kaal og Grøntsager". 1943.

Nyerhvervelse
Museet har på Bruun Rasmussens internationale auktion nr. 842 over moderne kunst og design, september 2013, købt dette fantastiske, sene værk af J.F. Willumsen. Maleriet er erhvervet med støtte fra Ny Carlsbergfondet og Kulturstyrelsens Erhvervelsespulje.

Maleriet er fra 1943 og har titlen Michelle Bourret vander Kaal og Grøntsager. I J.F. Willumsens Museums samling findes flere interessante forarbejder til maleriet, og det omtales både i Willumsens notesbøger og i hans erindringer fortalt til Ernst Mentze, udgivet i 1953. I Willumsens notesbog fra 1943 fremgår det, at han malede billedet i perioden fra slutningen af april til udgangen af maj, og at han selv benævnte det Madame vander sin Kaal. I denne periode lejede han sammen med Michelle Bourret villaen "Le Lido" ved Cannes.

Af notesbøger, breve og erindringer fremgår det, at krigen var allestedsnærværende, og afhængigheden af pakker med nødrationer fra Røde Kors var stor. Derfor var Michelle Bourrets dyrkning af grøntsager afgørende for husholdningen, og Willumsen udtrykker gentagne gange taknemmelighed over hendes flid. Billedet er et enestående eksempel på Willumsens arbejde under krigen. Med stærke farver og markante penselstrøg besidder det den særlige ekspressive og dekorative monumentalitet, som er karakteristisk for de bedste af hans sene værker. Bundet til sit hjem i det sydfranske pga. krigen tog han afsæt i det nære og dagligdags, men fortolker her hverdagsmotivet med en sanselighed, som er både intens og frigjort.

Maleriet vil blive udstillet på museet fra 21. januar 2014 efter den aktuelle særudstilling "Café Dolly".

I brev fra Willumsen til vennen og kollegaen Siegfried Wagner fortæller Willumsen om Michelle Bourrets køkkenhave.
Farveprøver til "Michelle Bourret vander Kaal og Grøntsager".
Forarbejder til "Michelle Bourret vander Kaal og Grøntsager".

Aktuelt

13.07.2017
Låneklapvogne til rådighed
12.05.2017
Udlånte værker tilbage på Will...
05.02.2017
Grafisk værksted i udstillinge...

ingen nyheder i denne liste

 
scat-vs-piss.com